Çukurovalı KOBİ'ler BORGİP Mersin Toplantısında Buluştu




TÜSİAD ve TÜRKONFED işbirliğiyle, bölgelerarası gelişmişlik farklarının azaltılması, Türkiye’deki girişimci ve KOBİ'lerin güçlenerek büyümesi hedefiyle yürütülen “Bölgelerarası Ortak Girişim Projesi” kapsamında düzenlenen toplantıların ikincisi, Garanti Bankası’nın desteğiyle Mersin’de gerçekleştirildi. “İşimizi Nasıl Büyüteceğiz? Gelecek Kuşaklara Nasıl Devredeceğiz?” başlıklı toplantı kapsamında, işini büyütmek isteyen Çukurovalı KOBİ’ler, Türk iş dünyasının önde gelen isimleri ile bir araya gelme fırsatı yakaladı.

Girişimciliğin ve KOBİ’lerin güçlendirilmesiyle bölgelerarası gelişmişlik farklarının azaltılması, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde refahın artırılması amacıyla, TÜSİAD ve Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) işbirliğiyle yürütülen Bölgelerarası Ortak Girişim Projesi (BORGİP) kapsamında düzenlenen toplantıların ikincisi Mersin’de yapıldı. Garanti Bankası’nın desteği ile “İşimizi Nasıl Büyüteceğiz? Gelecek Kuşaklara Nasıl Devredeceğiz?” başlığı ile gerçekleştirilen toplantı, işini büyütmek isteyen Çukurovalı KOBİ’leri, Türkiye’nin önde gelen iş insanlarıyla buluşturdu.

Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Konfederasyonu (ÇUKUROVASİFED) ve Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) ev sahipliğinde Mersin Divan Otel’de düzenlenen toplantı; TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, ÇUKUROVASİFED Başkanı Ali Doğan ve MESİAD Başkan Yardımcısı Hasan Engin’in açılış konuşmalarının ardından, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı & TÜSİAD BORGİP Çalışma Grubu Başkanı Şükrü Ünlütürk tarafından yapılan BORGİP proje sunumu ile devam etti. Toplantı kapsamında ayrıca, KOBİ’lere nitelikli insan kaynaklarına erişim, mentorluk, danışmanlık hizmetleri, teknoloji kullanımını artırmaya yönelik danışmanlık ve destekler, pazarlama ve ihracat konularında da sunumlar yapıldı.